top of page

קבלת ביצית מתורמת

ספט 15

1 min read

0

4

0

מי נזקקת לתרומת ביצית?

נשים שנולדות עם מחלות גנטיות הקשורות לחסר פעילות של השחלה בה נמצא מאגר הביציות של האישה (תסמונת טרנר למשל).עם הגיל מאגר הביציות של האישה יורד. יש נשים שמאגר הביציות מדלדל בגיל צעיר והן נזקקות לתרומה נשים שעברו הליך הפרייה כושל עקב ביציות לקויות.

 

מי הן התורמות?

התורמות הן נשים צעירות בגילאים 22-30 שנים. הן בריאות, ללא מחלות גנטיות במשפחה וללא בעיות פוריות. כל התורמות נבדקות להעדר מחלות זיהומיות, צהבת B,C ואיידס. התורמות עוברות מספר בדיקות גנטיות בסיסיות ואת שאר הבדיקות הגנטיות מבצע בעלה של מקבלת התרומה.

 

האם יש אפשרות להתאים תורמת לנתרמת?

יש אפשרות להתאים מראה חיצוני צבע עיניים שער וכדומה. רב התרומות בארץ הן מיחידות בחו"ל המאושרות על ידי משרד הבריאות הישראלי.

 

אז איך הולך התהליך?

פוגשים בתחילה רופא פוריות המרכז את ההליך ומבצע בבא העת החזרת העובר שמקורו בתרומה ובזרע. פוגשים את החברה המעבירה את הזרע הקפוא של הבעל/תורם לחו"ל, מבצעת את הליך ההפריה במעבדה בחו"ל ומעבירה עוברים מחו"ל באינקובטור נייד לארץ.

 

איך מחזירים את העוברים לזו הנזקקת לתרומה?

ההחזרה מבוצעת בבי"ח בארץ בהליך קצר של כחצי שעה. מחזירים לאחר הכנה של הנתרמת. על בסיס הביוץ הטבעי (באלה שמבייצות) או על בסיס גלולות שבונות רירית רחם ראויה (באלה שאינן מבייצות).

 

האם ההליך ממומן על ידי קופות החולים?

ככלל קבלת ביציות מתורמת אינה ממומנת על ידי קופות החולים השונות אבל יש השתתפות של כשליש מהתשלום. הליך קבלת ביצית מתורמת מורכב מבחינת הטיפול, מבחינה ריגשית, ומבחינה כספית אבל שיעורי ההצלחה סביב 40%-50% זאת אומרת אחת לשתי נשים העוברת החזרה נכנסת להריון!

ספט 15

1 min read

0

4

0

Comments

שיתוף המחשבות שלךהתגובה הראשונה יכולה להיות שלך.
bottom of page